21:58

Kom precis hem från Tom. Vi kollade på hockey. Eller han kollade på hockey och jag kollade på film. Dock sög leksand så det var inge kul att kolla. Jag har faktiskt massor att göra. tex som att skriva konsthistoria, skriva lite på so:n och plugga matte. Men jag tänker faktiskt strunta i det. Det är egentligen inte brottom med något av det. Så jag ska lägga mig i sängen och läsa en bok istället. Jag älskar att läsa böcker men jag har inte haft tid med det den senaste tiden, men nu gick jag in till mamma och snodde åt mig en bok av Michael Nyqvist. Jag älskar honom som skådespelare och jag hoppas att jag kommer älska honom även som författare. Godnatt

en vän är en vän hur taskigt livet än gått


victoria's secret

Igår fick jag min parfym av pappa, fick två flaskor, så nu har jag då så det räcker i flera år! (hahaha) Och så fick jag en hudkräm till parfymen. Ibland, men bara ibland är det bra att ha föräldrar som måste resa mycket. 

1. Det här gör mig glad

Det finns såklart väldigt mycket saker som gör mig glad. Men jag kan säga de saker som nog gör mig gladast. 

Att lyckas är en sak. Det kan vara i vad som helst. Men fram för allt när jag lyckas inom friidrotten. Jag blir så glad!! För när jag lyckas, då vet jag att också kan. Jag kan vara lika bra som dom, jag kan bara jag vill. Att få en bekräftelse på det stärker en väldigt mycket och gör mig även väldigt väldigt glad.

Musik gör mig också väldigt glad. Allt från att höra någon bra sångare/spelare till att hitta en ny låt på spotify. Musik kan få en på såååå bra humör.

Dom som står mig närmast gör mig glad. Alltså min familj, vänner och pojkvän. Jag har sån tur att jag får träffa mina närmaste hur ofta och mycket jag vill. Alla har inte den möjligheten. Efter allt elände jag sett i Gambia uppskattar jag just sådant mycket mer. Mina vänner gör mig glad och får mig att skratta, min familj får mig att känna mig trygg och i sin familj har man alltid en plats och där är i alla fall jag alltid mig själv. Min pojkvän gör mig glad, får mig att känna mig trygg och jag är mig själv med honom. Jag är lyckligt lottad. 

Att vara utomlands gör mig också väldigt glad. Att resa är något jag trivs med jätte mycket.

Jag älskar också att bli överraskad, det är sååå kul. Dock är jag väldigt nyfiken och ganska smart och listig så jag kommer oftast på överraskningen innan jag fått den, så den som vill överraska mig måste vara mycket smidig. 

Små saker som gulliga sms, fina komentarer/komplimanger gör mig också väldigt glad. 
:) :) :) :)
En bild från när jag tog silver på 60m häck på dn-galan och en bild på mig och siri när vi var på träningsläger på Åland. 
lycka lycka lycka lycka lycka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

om mig

Jag har lagt till en kategori, "om mig". Jag är inte så duktigt när det gäller kategorier, nästan allting hamnar på allmänt. Men jag försöker bli bättre. I den nya kategorin kommer ni hitta saker om mig, fakta typ. Jag tänkte börja med, redan idag en lisa som jag ska följa. Fick idèen från jenk (jennylinnea.devote.se). Jag ska försöka ta en rubrik varje dag, men vissa dagar kanske jag inte hinner. Men jag kommer i alla fall gå igenom alla. Det får ta den tid det tar. Men det kommer ni alltså hitta på kategorin "om mig". 
Så här är de olika ämnena om mig då:

1. Det här gör mig glad. 
2. Det här göra mig ledsen.
3. Det här är jag bra på. 
4. Det här visste ni inte om mig. 
5. Vad jag vill bli när jag blir stor. 
6. Det här är jag dålig på. 
7. Vad som gör mig rädd.
8. Såhär växte jag upp. 
9. Det här kan jag inte leva utan
10. Länder jag varit i och mina resor. 
11. Det här gör mig arg.
12. Min familj. 

Jag kommer alltså försöka ta en "kategori" varje eller varannan dag. Alla dom inläggen kommer hamna under kategorin "om mig". Jag kanske lägger till flera kategorier senare, om jag kommer på något mer vill säga.

you never shine if you don't glow



sämst

det gick sååååååååååååååå dåligt. Jag hoppade sämst, inte ett enda bra hopp. Min tränare säger att jag iaf har fått till springningen jätte bra nu. Men åhhhhhhh jag ska ju hoppa och inte springa. Och snart är det SM, jag börjar bli stressad. Jag vet inte vad jag fick för tid på 60m än men antar att det är dåligt för det kändes väääldigt långsamt.
Nu är jag hemma hos pappa och han lagar mat och jag försöker bli på bättre humör. kan bli svårt.
tre muppiga bilder

Det här är ju sjukt

Dom har tydligen bytt "ordning" på stjärntecken! vad är det här? Så kan man ju inte göra. Tänk alla dom som har tatuerat in sina stjärntecken, haha. Nu är jag helt plötsligt stenbock. Jag är ju vattuman, ingen stenbock!!!! Och vad är ormbäraren för nåt??

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8406104.ab

Fakta: Så ser ditt riktiga horoskop ut:

Stenbocken: 20 januari till 16 februari.

Vattumannen: 16 februari till 11 mars.

Fiskarna: 11 mars till 18 april.

Väduren: 18 april till 13 maj.

Oxen: 13 maj-21 juni.

Tvillingarna: 21 juni till 20 juli.

Kräftan: 20 juli till 10 augusti.

Lejonet: 10 augusti till 16 september.

Jungfrun: 16 september till 30 oktober

Vågen: 30 oktober till 23 november.

Skorpionen: 23 november till 29 november.

Ormbäraren: 29 november till 17 december.

Skytten: 17 december till 20 januari.


lördag

Tävlingen gick helt okej, det blev inga rekord att skriva ned men bra nära. Jag tror att det kommer gå bättre imorgon. Dags att ladda om!!!

fredag!

Natur var.....imponerande. Eller det var väll typ som jag hade tänkt mig men deras engelska lektion var typ sjuk, dom var så duktiga haha. Jag vet fortfarande inte hur jag ska göra, jaja. Efter att vi varit med där en dag åkte jag och Anna ner på stan för hon skulle köpa kläder, sedan fikade vi med Marcus och nu är jag och Anna hemma hos mig. Vi ska snart äta tacos. Klockan 9 ska hon, jag, Moa och Tom på bio :) Dock börjar den 9 men jag får skynda mig hem till sängen efter så jag hinner sova mycket. Ska vara på lugnet 09.00 imorn. Vi hörs!

för dig ska jag göra det tusen gånger om

Joooodå, jag fick det att stämma. Det blev en hel del hopp innan allt flöt på men nu så är jag redo för helgen. Sparade ansatsen som jag använde idag, så nu gäller det bara att mina steg är någorlunda lika i helgen. 
Nu ska jag åka till Tom och imorn ska jag som sagt vara på haraldsbo hela dagen och sen ska jag på stan med Annis. PUSS

stav

Okej, då ska jag byta om och sedan åka iväg på stavträning. Om inte allt stämmer idag då blir jag galen, för då kommer jag komma med oro i kroppen till tävlingen i helgen och det brukar aldrig sluta bra. PUSS

tjeeeenare mannen

Hade sovmorgon till 10.20 imorse, så tom sov här, hiho. Jag hade också möte med studievägledaren idag och gud vad det här med gymnasiet är jobbigt. Vi ska ju snart välja. Pilotgymnasiet kan jag ju glömma för det ska tas bort. Så då måste jag gå teknik eller natur för att SEN gå på yrkeshögskolan...... Så imorgon ska jag vara på Haraldsboskolan hela dagen med några andra från min klass och kolla in natur-linjen. Jag kan gå estet-media och ända komma in på yrkeshögskolan men då måste jag välja till så mycket på individuella val och jag vet inte om det är värt det. Gud vad jag ändrar mig hela tiden, haha. Det blir spännande att se hur det här slutar.  Nu måste jag göra massa skolarbete som jag kommer missa imorn innan det är dags för träning!

3 saker för varje

saker som gör mig glad just nu. 
1.Om bara ca 1 månad är det SM i friidrott.
2.Om en vecka och två dagar fyller jag år. 
3.Tom <3
saker som gör livet jobbigt just nu.
1. Snart är det nationella prov.
2. Vi måste välja gymnasium mycket snart och det är så svårt!
3. kommer faktiskt inte på nåt mer.
HAPPY. jag och min bror Linus när jag hade fått sommarlov och han hade tagit studenten. (förra året)

helt ok

Träningen gick helt okej. Vi hade ändrat spring schema på sprint träningen så det var, 300, 200, 200, 300, 200. Jag dog dom gick väldigt snabbt. Och jag har fobi för att spy, har inte spytt sedan jag vet inte när. Så jag vill inte ta ut mig så mycket heller, men ibland känner jag att jag nästan måste, idag var en sån dag. Efter det var det stav och haha så sjukt vad trött jag var. Ett hopp orkade jag inte ens komma upp i luften, och ett hopp när jag väl var uppe orkade jag inte ens rotera. Men nya tag på torsdag och då är det bara stav och då ska jag få ALLT att stämma perfekt för i helgen har jag tävling både lördag och söndag.
Men NU är det dags att plugga engelska innan jag ska sova. Kanske kommer ett inlägg innan jag somnar!
Jag och Chi. Saknar honom och afrika väldigt mycket.

school

nu drar jag iväg till skolan. Kort dag idag, skönt! Sen har jag sprint träning och sen stavsträning, KUNG. PUSS!

Där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt, dit kan jag gå och sakna dej

Hjärter dams sista sång - Lars Winnerbäck

det är lätt att tänka bakåt när förvirringen tar fart
och när jag känner så då tänker jag på dig
allt är så förgängligt allting kan briserna snart
men du är oförstörd för mig
du är oförstörd för mig

men tiden har sin rätt att förändras där den går
och den är hos dig nu, hos dig och din vän
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen

men vid vägen längs bäcken som sakta ledde hem
där är himlen lite närmre för mig
där har tiden gjort en hållplats för oss och allt som hänt
dit kan jag gå och sakna dig
dit kan jag gå och sakna dig

men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du

victoria's secret

wihooooo, pappa är i usa/chicago inom jobbet och jag bad honom köpa en victoria's secret parfym om han hann gå på stan, trodde aldrig han skulle hitta en sån, han har liksom inte så stor koll men joooodå, han ringde nyss och frågade vilken av dom jag ville ha :D  YES!!!!! 

The years start coming and they don't stop coming.

Jag, och mina två bröder när vi leker med pappas hemma byggda (haha) trampflygplan på våran tomt i Kniva när vi fortfarande bodde kvar där.
Bröderna, pappa och jag innan vi skulle åka iväg på båtluff i Grekland, jag var typ 3.
Någon av alla gånger i Grekland tror jag. Gillar den här bilden väldigt mycket!
Mina två bröder i pappas flygplan på flygfältet i Siljansnäs.
Jag och min älskade bror Rasmus hemma i Kniva.
Linus och pappa någonstans.

sometimes i find myself smiling and i realise i am thinking of You


so you do

Nike sportbh - Stadium
Puma mjukisar - Stadium
Spets body - Gina Tricot (rea 49:-) 
Brun mysig kofta - Gina Tricot (rea 99:-) 
Nike Huvtröja - Stadium

HELG

Det har varit en skön helg. i lördags jobbade jag några timmar och sedan gick jag runt lite på stan och fyndade lite saker som ni får se snart. Sedan var jag med Tom och sen drog vi till hosjöskolan och åkte skridskor, eller tom gick på isen utan skridskor haha och jag, anna, moa och tobbe åkte! Det var skoj! Sedan sov Tom hos mig och i morse kunde vi för en gångs skull sova ut, mycket skönt! Nu ska jag nog städa mitt rum lite, och göra det riktigt fint :) 
kommer lite bilder sen.

fredag

Fredagar i skolan är så jobbiga, vi går till 15.50 och har nästa bara jobbiga lektioner. Men nu är även denna fredag avklarad och jag sitter hemma på mitt rum. Jag ska snart äta och sen ska jag kollar klart på en film. Ikväll ska jag åka skridskor på hosjöskolan med Anna och Moa, hahaha. Det kommer nog bli väldigt kul! Hoppas bara att jag fortfarande kan ha mina skridskor!

skit

tävlingen gick skit. åhhhhhhhh vad sur jag blev. Körde hårrrrd styrka efter för att få bort mitt dåliga humör. 
Nu är i alla fall Tom här så då blev jag gladare :) Men nu ska vi sova, godnatt!

tävling

hejhej! Hinner inte blogga, jag ska dra iväg till friidrottshallen nu för att tävla i stavhopp. En mini-tävling bara, för att träna inför DM nästa helg tror jag. Vi får se hur detta går! PUSS

Så kom änglar och ta mig till honom och ge mig en chans för, jag tror att snart brinner ett hjärta för honom någon annan stans.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom, och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om, för det ekar i huvet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna 
Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt
graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle
bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

LARS WINNERBÄCK! 
Detta är en av mina favorit låtar, lyssnade jämt på den förut. Jag tycker den är så himla fin!
Alla hans låtar är fina Men den här sätter sig fast lite extra på hjärnan. kärlek till lars <3 <3 <3 <3
Men det bästa är faktiskt när min kompis Fanny sjunger och spelar den här på gitarr, 
det är typ det vackraste jag hört. 


tisdag

Blev ingen träning för mig idag. Jag fick såklart ont i ryggen efter all fotboll i helgen, typiskt. Fotboll är inte nyttigt för kroppen alltså, bara att inse. Och så har jag fått lårkaka efter att nån dalkurd spelare sköt på mitt lår när jag stod i mål. Sååå jag sparar mig till på torsdag då jag har stav tävling! :) 
Idag har jag istället pluggat och varit med Tom. Sjukt vad mycket jag tycker om honom, han är verkligen underbar. 
Imorn har jag fysik prov och engelska förhör (jobbigt) så nu ska jag lägga mig och plugga lite extra så att det sitter ordentligt. Hörs imorn! :)

bokat och klart

Nu är vårat träningsläger bokat och klart! Vi åker till Nerja i Spanien den 29/5. Det kommer bli uuunderbart! Jag åker dit med kvarnsveden och det kommer bli toppen, ser super fint ut och friidrottare som varit där tidigare säger att vi kommer få det toppen! Så det ser ju ljust ut.  WIHO! Nu när jag tänker efter så tror jag nog att jag aldrig har varit i spanien, jag har besökt många länder men faktiskt inte spanien (om man inte räknar med mellan landningen när vi åkte till Gambia, haha) Så då blir det ännu roligare.

compared with him, you are nothing


stay the night - james blunt


can you read my mind?

Igår sov tom här mycket roligt, fast tyvärr fick vi lov att gå upp tidigt för jag skulle ju på futsal. Det gick väl sådär, vi visste ju att vi skulle förlora typ alla matcher, men dom första matcherna var vi faktiskt bra, men dom två sista var vi riktigt dåliga, otrolig klen insats då tyvärr. Inga sura miner för det! Justde, jag fick stå i mål när vi mötte dalkurd också, hahahaha. OJ vad duktig jag var.... fast..... hmm! 
JAJA nu ska jag plugga engelska :( och no :(  
KRAM
Gammal bild från carro camp i växsjö. Jag och siri innan träningen skulle börja. Sjukt att det snart är två år sedan!

blå


I gotta win myself over you.


lördag

Hej vänner! Igår var jag med Tom och sedan sov jag hos Moa med henne och Anna, mysigt mysigt :) Jag har blivit mer sjuk idag igen, har fått ont i halsen fast nu är det nästan bra, och tur är väl det för imorn ska jag spela futsal hela dagen. Idag har jag jobbet förresten, det var skönt. Inte så mycket folk idag! Nu ska jag göra hamburgare, hoho
bild från sos-barnbyar

i'm not forced to be here. I want to go go go


puh

Kom precis hem efter en stavträning och en fotbolls träning. Staven gick faktiskt bra för att inte ha hoppat på 3 veckor. Skulle tydligen egentligen ha åkt till Örebro på lördag på en pristävling, men mamma har fått typ influensa så hon kan inte köra. Jaja vi är glada ändå för nästan torsdag är det tävling, och helgen efter det är det DM och team sportia spelen! Fotbollen gick heeelt ok, var mycket trött efter alla styrka på staven. 
Glömde min tyska bok i skolan och vi har förhör imorn men som tur var så räddade frida mig och skickade glosorna till mig, tack! Så nu måste jag plugga lite. oj, klockan är snart kvart över tio, hejdå!

news from gambia

1. Armband i silver. köptes på en marknad, finns typ överallt, nästan alla har någon form av silverarmband på sig.
2. Tyg armband med texter på. Jag har köpt typ 5 olika, men jag har gett bort nästan alla.
3. Silverring. Fast den vet jag inte om den är äkta haha, men jaja snygg är den. Den är också köpt på marknad.
4. Parfym och hudkräm från taxfreen. Kommer ej ihåg vad det kostade. Men den heter iaf "Amor Amor" och luktar underbart! 
5. Bodylotion, från gambia (gulburk) Den bästa hudkrämen man kan ha tror jag. Det är typ bambusmör och lite annat i den. Superduper bra, dock luktar den inte så gott men den är bra nu när man kommer och börjar flagna.
6. Bodylotion, från taxfreen. 89:- tror jag den kostade. Finns på Åhlens också vet jag, eller den har funnits iaf. Den luktar super gott och även den är mycket bra.
7. Arsenal träningströja, köpt på en marknad och den är så skön!
8. Två kepor, köpt på en marknad.

Sen har jag ju köpt och sytt upp balklänningen också, och sen har vi fått lite gåvor av olika människor. Typ afrikanska armband, halsband och nyckelringsgrejer. Men jag vet inte riktigt vart dom är.... Jaa det var nog det!

blek och flygplan

här är två webcam bilder från flygresar dit. Haha så bleka och söta :)
snart kommer det nog in lite bilder på vad jag har köpt i Gambia, om jag har batteri på kameran vill säga.

school

ska snart gå ner och äta frukost. Idag slutar vi tidigt och sen ska jag hem till Marika för att fira henne, hon fyller 16 idag så grattis! :) Ha en toppen dag

alltså hej

Jag har ju inte bloggat sedan jag kom hem men jag har inte tänkt på det ärligt talat. Blev sjuk direkt när jag kom hem, eller ja ont i halsen, snorig och lite febrig. Det håller fortfarande i sig lite så jag kan inte träna, så jag är lite små sur över det! Annars så har ju skolan börjat och inget nytt med det, förutom att det snart är nationella prov vilket jag gruvar mig över enormt mycket, först ut är svenskan. Det suger att vara hemma i Sverige, eller det är ju super kul att träffa alla men annars vill jag vara där nere i underbara Afrika. Jag har varit med Tom en del, super kul :) och igår fikade jag med några tjejer på stan, men nu ska jag göra mig klar och lägga mig i sängen för att börja kolla på step up 3 och dricka te. (hoho de rimma!) 
GODNATT!

sweden

nu är det roliga slut och jag är hemma i mitt hus i kalla Sverige. Det känns ju ganska meningslöst, men lite skönt. Det var väldigt jobbigt att säga hejdå innan vi åkte. Jag kommer sakna Sonny och Chi!

the end

Nu återstår det bara att packa ner det sista och sedan äta den sista afrikanska måltiden här, det blir spagetti och köttfärssås, hahaha ;) Sedan tuffar bussen iväg på flygplatsen. Jag vill inte åka hem nu, jag vill stanna ett tag till. Menmen allt har ett slut, ellerhur?


heaven can wait


u n d e r b ar  dag!  Vi var ju på paradise beach idag, och oj. Det var verkligen paradiset. Det var vi, jag, sonny, chi, mamma och taxi-killen + typ en familj till på stranden, och stranden var hur lång som helst. Det fanns snäckor stora som mina händer, som jag självklart plockade med mig hem. Sanden var fin, bra vatten och stora palmer med kokos-nötter. Ja, ni får se bilder sen. Vi fick äta helt färsk hummer. Vi gick en bit bort på stranden där fiske-båtarna precis hade kommit iland, hämtade varsinn hummer, och sedan fick köket tillaga den, det var fantastikt!
Efter paradise beach åkte vi hem till chi och gav saker till barnen i hans område. Tre av barnen har mist sina föräldrar när dom var 6 månader, 3 år och 4 år. Dom tog vi med till marknaden så fick dom nya skor, kläder och flickan (den yngsta) fick två klänningar. När vi kom tillbaka till hans hus igen bjöd vi alla barn på godis, kakor och coola. Det är som mamma sa "bara en droppe i havet". MEN det är bättre att hjälpa någon än ingen alls.
Min sista dag här har varit perfekt enligt mig. Nu väntar sängen! Imorgon flyger jag hem till Sverige, och just nu vill jag bara stanna kvar här!

bilden visar när vi var iväg och hämtade hummrarna. Jag övervann min rädlsa och höll i den!!  ser nu hur fet den är??


away from the sun

nu har det då blivit mycket bloggning på slutet här! duktig tjej. Har nyss varit och fixat naglarna, förlängt dom en bit, det blev väl sådär, dom var INTE lika skickliga som i kina men hellre att dom gör det än att jag ska göra det själv, och jag bryr mig ändå inte så mycket om mina naglar :) Imorn ska vi som sagt till paradise beach, sen ska vi hem till chigozie (våran guide) och se hur han bor. Vi ska även hälsa på några ungar tror jag.
Jag längtar hem nu.





tisdag, godmorgon!

Har inte haft en så bra natt, vaknade och somnade hela tiden. trodde att det var äckliga djur under min kudde och allt vad jag nu inbillade mig. Nu har jag ätit frukost, smörjt in mig, och satt på bikinin. Snart ska jag väl gå ut till stranden för att hänga där hela dagen, soft! Imorgon är det sista dagen som sagt, tråkigt. Jag kommer sakna att vara här så fort jag kommer hem. Men just nu längtar jag faktiskt hem! Saknar massa människor där hemma.
Nej nu ska jag sluta skriva och ta vara på dom dagarna jag har kvar. Ha en bra dag!

bild från igårkväll


måndag två dagar kvar

kära vänner, idag är det måndag och det betyder att det bara är två dagar kvar. På torsdagar klockan 2 lämnar vi hotellet. gud vad fort det har gått faktiskt! ni får bara en bild för nu börjar det dampa sönder.. Imorn ska vi slappa på stranden igen, skööönt. jag ska bada och dricka smoothie! sen på onsdag ska vi till paradise beach igen, för förra gången vi var där var vi på lite fel ställe, visst var det fint men inte överdrivet fint. men nu ska vi till ett annat ställe (den stranden är typ 10 km lång). vi hörs nog nån gång innan jag åker hem i alla fall. PUSS


här är mitt favorit ställe. när vattnet är långt ner så kan man ligga precis där vågorna inte når en, det är såååå skönt.

today



idag har vi haft det underbart skönt på stranden, och idag har jag fått fin färg faktiskt! :) och så har jag gjrot flätor i håret, bara på ena sidan liksom, det blev jätte snyggt! dock ville jag bara ha typ 3 eller 4 men det fatta inte dom så jag fick 8, haha... men ska kanske göra om de innan vi åker. vi ska dit på tisdag tror jag och fixa någlar och sånt, mysigt mysigt! KRAM

sweden 00:36

ja nu har nyår i sverige varit, men här är det fortfarande 2010. (vi är en timme efter) så om 24 minuter firar jag nyår. Hitills har kvällen varit super bra, den började på Sonnys balkong tillsammans med mamma och diata (våran guide) och sedan intog vi middags bordet och all mat som hotellet hade gjort, SKIT GOTT! sedan har vi setat där och kollat på härligt musik och dans underhållning, afrikansk såklart. Vi har också varit upp till en kvinno-rörelse och bidragit med lite pengar, det kändes bra! gott nytt år på er kära läsare :) nu ska jag gå ut och invänta mitt nya år.

RSS 2.0