happy new year from gambia!

Idag är det nyårs afton, det känns nästan lika konstigt som när det var julafton. Ikväll är det fet fekke här på hotellet! hehe njaa inte riktigt kanske, men middag, underhållning och dans blir det!
Idag är det också lite molnigt, men imorn ska det bli skit fint. och imorn är också min klänning klar så då ska jag åka in till Banjul och hämta den :) Det känns otroligt skönt att slippa tänka på vad man ska ha på sig och vad man ska göra ikväll. Jag drar på mig en sommarklänning ett par flipp-flopp, och sedan är jag redo! skönt skönt
Hoppas alla får en toppen kväll hemma i kylan!! PUSS

chilli'n

tyckte denna bild var vacker


moln?

Hej! Igår var vi in till Banjul och fixade min balklänning. Om hon som ska sy den gör exakt som jag har sagt så kommer den att bli underbar. Självklart ska jag visa bilder sen. Idag är det faktiskt molnigt!!! :o jag har inte sett ett moln sens jag kom hit, men nu så. haha, men det skulle bara vara så tills imorn sen skulle det vara sol ända tills jag komer hem! Gud, det har redan gått en vecka, det har faktiskt gått väldigt fort.
Idag åker våra svenska kompisar hem :( (alla svenskar åker och kommer på torsdagar) jag hoppas innerligt att det kommer några nya roliga ikväll annars blir det trist. Nu har jag gjort allting jag vill göra, köpt allting jag vill köpa, och sett allting jag vill se så nu är det bara solning kvar. hihi.
Nu ska jag äta, vi hörs nog senare, om inte internet krashar!
KRAMISAR

sos barnbyar

förlåt för att jag inte uppdaterar, men internet loggar liksom in och ut heeeela tiden så att skriva ett inlägg elelr lägga upp bilder blir nästan omöjligt. TÄnkte skriva lite kort nu bara. Idag ska vi till sos barn byar och lämna kläder och sånt, det kommer bli vääldigt häftigt tror jag. Sedan ska vi till paradise beach, och det är precis som det låter, en paradis strand. Och så ska jag springa idag också med våran guide, det var ju så länge sen jag tränade och man kan inte springa själv här för då kommer det fram konstiga typer. Jag ska också köra en spring tävling mot honom, och det kan bli spännande, haha ;)
Vi hörs någon gång, snart hoppas jag
PUSS

bra dag!

idag har det varit en vädligt rolig dag! Vi har "hyrt in oss" hos en guide som en annan svensk på vårat hotell har köpt för en digital kamera. Alltså han gav guiden en digital kamera och nu är han vår i två veckor, nice! han är så otroligt snäll. Han är hur stor som helst och han känner man sig verkligen trygg med när man går på gatorna :) Idag har vi gått på stranden med honom och den här andra svensken Sony, sedan åkte jag, mamma och guiden in till en marknad. Det var väldigt lärorikt. Där inne var det kaos, super fattigt, rörigt, stökigt, smutsigt men otroligt coolt! Jag lärde mig massor och fick en del köpt, bla ett väldigt vackert armband i silver. Jag börjar trivas här nu. Har hittat lite vänner och den här guiden då som är värsta livvakten och tar hand om mig som om jag vore en prinsessa. Och om mamma också för den delen.

Förlåt för att det blir så mycket text och lite bilder, men internet är otroligt segt och ibland funkar det inte alls. Och att ladda upp bilder tar en evighet och det har jag tyvärr inte tid med.

PUSS

afrikaner

Gick nyss på en promenad med mamma, med oss hade vi två afrikaner. Alltså förlåt, men jag kan inte sluta tycka att dom är läskiga. Den här killen ville göra ett gambianskt pass till mig, och pratade heeeela tiden "you are an angel, i will give you a new name, i'm gonna call you sparkeling star, you are my friend forever, I will always be here for you" och bla bla bla. Jag tycker det är obehagligt och i fortsättningen ska jag hålla mig på hotellet så mycket som möjligt. Nu ska vi när som helst ut på julpartyt och jag hoppas att det är god mat för jag är riktigt hungrig!!!
KRAM PÅ ER


dag 1 bilder



lägg märke till krokodielerna på bild ett! Antar att jag måste vänja mig vid att dom är där? Dom är inte precis där vi solar och badar men typ 500m bort i en damm som ligger på stranden. Dom har tydligen varit tre men nu är dom bara två, undra vart den tredje är..........

god jul?

Hej på er! Jag måste säga att det kändes väldigt väldigt konstigt att vakna upp imorse, först var det ju som vilken dag som helst, tills jag kom ut och folk började säga god jul, här i afrika liksom! Det är väldigt annorlunda. Folk säljer faktiskt granar med belysning och allt på gatorna. Det är juldekorationer i parasollen och ikväll är det julparty, med julbuffè och julfirande vad nu det innebär i Gambia... Idag åkte vi först iväg på nåt informations möte och sedan har vi legat på stranden. Jag har bränt mig såklart som jag alltid gör. haha, smörjer bara in mig där jag solar först (i det här fallet framsidan) och sen när jag vänder på mig glömmer jag bort de, men skit samma! Jag kan berätta att jag kommer bli neger här borta, solen är väldigt stark och den lyser heeeelaa dagen, jag har inte sett ett enda moln.

på bilden till höger ser ni en blombukett, det är en av två som vi har fått här! Imorse kom en kille som heter Omar och så hade han plockat värsta buketten, och nu när vi gick in till stranden fick vi en till... jaja, dom luktar väldigt gott i alla fall!

in africa

hello sweden. now I've been in africa for a few hours and I love it. hahah nejdå vi tar allt på svenska istället...
Resan gick bra, lite krångel med flygningen bara, förseningar osv... Men nu är vi framme. Det är väldigt väldigt fattigt här, och ganska skitigt. Det är ett enkelt hotell med massor av hjälpsamma och snälla människor. Nu ligger jag på hotellrummet och utanför dörren spelas det afrikansk musik! Imorn ska vi upp tidigt för att gå på ett möte, efter mötet drar vi in till Banjul för att leta efter ett ställe att sy upp en balklänning på, förhoppningsvis hittar vi ett!
Det är typ 30 grader här, och klockan är tjugo över elva helt underbart! Internet är väldigt segt men jag ska försöka uppdatera så ofta som möjligt. Ska också försöka få in lite bilder! Men nu ska jag facebooka lite och sedan sova! Godnatt alla svennar! Och GOD JUL!!!

04.26

Nu tuffar våran bil mot arlanda. Vi är nu mellan gävle och uppsala så vi har en bit kvar. Ipoden, datorn och mamma som kör gör mig sällskap :) Får se om jag kanske får tid att uppdatera på arlanda eller på flyget innan det lyfter. Annars hörs vi i Afrika. Jag skulle ha tagit en fin webcam bild men tyvärr är det för mörkt!

imorgon vaknar jag i gambia

Nu ska jag gå och lägga mig. Klockan 3 inatt går bilen mot Arlanda, sen grancanaria och sen AFRIKA. Jag tar med mig datorn så ni kommer få uppdateringar :) PUSS

julklapp och annat skit

hej. har inte haft tid och har egentligen ingen tid nu heller, jag har fortfarande inte packat, och inatt åker jag till gambia! Jag och petter har bytt julklappar i alla fall, vi kände att vi behövde det. Jag blev så glad för min! Jag har jobbat hela tisdan och onsdan så jag är helt slut! sjukt mycket folk nu innan jul. Fick en julklapp av kuckelikana idag också, dom är så gulliga!!! tack :D nej nu ska jag sluta skriva och packa istället. PUSS
(den här fick jag av petter!)

måndag

Sov ju hos moa med anna igår, vi hade super mysigt! Vi såg på human centipede, den var riktigt äcklig! Vi somna rätt sent så vi sov också väldigt länge, men när vi vaknat så tuffa vi iväg till kupolen, mysmys. Här är lite bilder som jag snott från felicias blogg (lundfelicia.blogg.se). Det är från julavslutningen på skolan!

moa och anna

hejhejhej. Kom hem från träningen för ett tag sen. Jag ska snart duscha och sen åker jag iväg till moa för att sova där med anna, super mysigt! :) Så himla skönt att det är lov imorn! Men alltså jag vet inte när jag ska hinna packa! Imorn ska jag på kupolen med anna och moa, på tisdag ska jag jobba och sen träning och sen "julfest" med våran träningsgrupp, och på onsdag ska jag också jobba, och på torsdag åker vi! haha, jaja... vi får väl se hur det blir!

godmorgon

HEJ! Mysig kväll igår, först mat hos linus som jag skrev, sen kom tom och sov här. Dock har han precis åkt för han skulle på match. Så nu sitter jag själv här och ska kolla på julkalendern. Jag måste duscha också, guuuud vad drygt... Idag har jag träning också, fotboll för en gångs skull. Vi höres senare!

lördag kväll

Har jobbat hela dagen, det var otroligt mycket folk! Alla ska väl ha julklappar. Sen åkte jag hem och bytte om och sedan hämtade mormor mig och så åkte vi till Pappa där Linus (bror) bjöd oss på mat, lax, potatis och romsås, fantastiskt gott! Tack tack Linus! Fick med mig några söta bilder på Hilda hem också,
Kan man bli sötare? (lägg märke till tungan i glaset hihi) 

fredag

äntligen jullov. när vi börjar skolan igen då är det bara en termin kvar sen går vi ut högstadiet. åh vad skönt. bara till att börja räkna ned! avslutningen var rätt kul, våran klass vann frågesporten, uh så grymma vi är. Väldigt fin sång fick vi också höra, mycket vackert! Jag är helt okej nöjd med mina betyg också, har fortfarande 3 Gn, men jaja. Resten VG och ett MVG. Men jag hoppas kunna höja mig i många ämnen nästa år, ligger liksom precis på gränsen i många ämnen på att få ett högre betyg. Så nästa år då jävlar! 
Efter skolan gick jag och mamma på stan och fixade lite. Det här köpte jag:
1. tröja från stadium
2. mousse, hårspray, puder, foundation från H&M
3. lite julklappar.

Something always brings me back to you

Set me free, leave me be
I don't wanna fall another moment into your gravity
Here I am and I stand so tall
I'm just the way I'm supposed to be
But you're on to me and all over me
Something always brings me back to you
It never takes too long

trötter

Det gick super bra med stavhoppet! Är jävligt trött, körde mycket hård styrka och dryg springning så nu väntar duschen sen datorn och kolla finalen på ph, och sen godnatt! :D Om ni vill ha bra träning för vaderna, ska ni springa typ 4 varv på friidrottsbanan (eller ja vart som helst, bara det blir en bit) och så ska ni springa på tårna! Alltså hälarna får inte nudda backen!! och ni ska inte jobba, utan springa. DET är var jobbigt.

jul mat

fick julmat i skolan idag, fast det var inge gott där som vanligt. Men snart ska jag äta jul mat med mamma, bröder och mormor och det kommer bli väldigt mycket godare, börjar känna lukten av köttbullarna nu! GÖTT. dock hinner jag bara delta vid sillen för sen ska jag på stavträning. men då har jag något att se fram emot när jag tränar! (jul maten alltså)

forgive sounds good, Forget, I'm not sure i could.

sista dagen i skolan idag innan jullovet. (imorn är det bara avslutning) Så skönt. Jag är så jävla värd att
få ett jullov nu alltså. Jag är hemma en vecka sen drar vi till gambia. ååhh, längtar! Ikväll har jag som vanligt
stavträning. PUSS

träning

Ja, träningen gick jätte bra faktiskt. Jag sprang med mina nya spikskor, jävlar vad bra dom är! Jag har verkligen inte tid att sitta framför datorn. Nu ska jag duscha och sedan lägga mig i sängen för att plugga äckel-matte. HEJDÅ.

grattis mormor

Idag fyller min mormor år! Ska snart åka dit och fira henne, sedan ska jag dra vidare på träning. SKÖNT

FRÅGA

sdakj om people:
vad hände mellan dig och petteR?


Lite tråkigt att den som frågade inte var så seriös eller skrev sitt namn, men jag antar att det är fler som vill veta om just detta
Svar: Jag och Petter har alltid haft det jätte bra, han har aldrig varit dum mot mig, vi har alltid kul och vi älskar varandra. Vi hade det bra ända fram tills jag gjorde slut också. Men när man tänker på en annan kille mer än vad man brukar så är det något som inte stämmer. Och det var det jag gjorde. Inte bara i en vecka eller två, utan jag gjorde det gaaanska länge. I början tänkte jag att det går nog över, jag vill bara ha lite spänning och så. Men det gjorde det inte, tvärt om så blev det mer och mer tankar och mer och mer känslor. Vissa kanske tror att jag gick och blev kär i den här killen på bara nån vecka, men så var det verkligen inte. Jag tänkte verkligen igenom detta beslut och jag hade aldrig kunnat hitta någon annan lösning på det här problemet. Jag vet att allt detta är så otroligt taskigt, att bli tillsammans med en annan så fort, det är inte okej på vilken nivå det än rör sig om. Fast och andra sidan så hur jag än hade gjort så hade det varit fel mot Petter, det finns ingen rätt utväg genom sånt här, det gör faktiskt inte det. Det är ju inte rätt att vara tillsammans med en och gå runt och tänka på en annan, det är sjukt fegt och det är inte heller rätt att bara göra slut efter så här lång tid pga att man har känslor för en annan, det gör den andre sjukt sårad. Men att göra slut är ändå det bästa man kan göra i den här situationen. Men jag erkänner att det inte var så bra att bli tillsammans "in puplic" (på facebook osv) så snabbt. Men det är ett misstag jag gjorde och det har jag lärt mig av nu i efter hand. Jag och Petter har fortfarande kontakt och det kommer vi fortsätta att ha. Han är faktiskt min bästa kompis, det är bara honom jag kan berätta allt för, ingen vet så mycket om mig som han gör. Jag saknar Petter och hans familj och allt som har med honom att göra. Men det är klart att jag gör det eftersom jag är van att vara med honom dag ut och dag in vilket jag har varit i 17 månader. 
Vill påminna er att man aldrig ska ta något för givet, det vet dom flesta redan om men detta gäller även känslor. För 3 månader sedan var jag bomb säker på att jag skulle vara med Petter hela mitt liv, att vi skulle vara tillsammans tills vi dog, gifta oss och flytta ihop allt detta var så självklart, jag tog dom känslorna för givet, för det var då för mig en omöjlig tanke att dom känslorna skulle bli svagare. Allting kan hända som man säger, och det är något som jag har fått bevisat för mig nu. 
Nu vet i alla fall ni lite mer om hur det ligger till. Som ni kanske redan har förstått i den här texten så är "den här andra killen" Tom, som jag har skrivit att jag har varit med osv.
PEACE

lucia

Lucia idag då. Det gick väl sådär, verkligen inte lika bra som förra året men men. Som tur var fick vi sluta kl 12 bara för att vi gått upp så tidigt, men jag var en duktigt tjej och stannade kvar på so:n, fast det var bara för att vi såg på film, hahaha. Har nyss ätit på z-krogen med petter, mums vad gott det var! Nu ska jag slå in lite presenter till mormor tror jag, sen skriva no och plugga matte. Tänkte svara på en fråga först bara, men det får bli i ett annat inlägg.

it's so hard to say goodbye when it comes to this.


TREDJE ADVENT

Idag har jag stått på sveden (en hästklubb typ) och sålt ljus. Det var sviiiin kallt och inte så mycket folk, men liiiite mysigt var det i alla fall. Och pengar som pengar, haha. Anna kom i alla fall och gjord mig sällskap ett tag som tur var. Nu ska jag nog räkna lite matte eller fan jag vill inte göra det alltså, det är sååå tråkigt. Imorn ska jag gå upp till 5, jag ska vara på skolan klockan halv 7 för imorn är det lucia och jag är med i kören. Det ska bli kul men jobbigt! 
PUSS

people

Oj vilken dag. Jag jobbade ju som sagt. Och oj det var så sjukt mycket folk! Det var knappt så man hann gå på toa, och lunch det kunde jag ju glömma. Men roligt var det! Jag har typ nyss duschat och ska nog snart vara med tom tror jag. Hoppas att alla ni får en bra lördag kväll! Imorn ska jag sälja ljus på sveden så vi får se när vi hörs. PUSS

JAY

JAY SMITH, vilken stjärna! Jag tillbringade kvällen hemma hos tom och vi såg på idoooool. Såklart vann Jay, fast det förstod man ju från första gången han sjöng på auditon. (hehe) Jag kom nyss hem och ska väl sova snart. Ska jobba imorn, men jag börjar först 11.15 så det är CHILL. Nu ska jag pilla lite på datorn sen är det godnatt och sovgott!

even the stars refuse to shine, even the best falls down sometimes



fredag!

japp, idag är det fredag. Denna vecka har gått fort och jag hoppas att nästa vecka går ännu fortare! Nu ska jag borsta gaddarna och sen gå iväg till bussen. HÖRS

time

Jag tror jag har för mycket fritid. Jag har i alla fall för mycket tid att tänka på saker som jag inte borde tänka på. Ändå känner jag mig stressad för att jag har för lite tid. 
Idag är det exakt två veckor kvar tills jag och mamma drar iväg till gambia. Helt sjukt vad skönt det ska bli! Det är så mycket i mitt huvud nu, skola, träning, jobb, pojkvän, osv... Ska bli skönt att komma till ett annat klimat och rensa tankarna lite!

veckans låt


hej hopp

gummisnopp. Idag struntade jag i so:on (oh bad girl), vi är ändå klara med allt vi ska göra innan jul så shit the same haha. Sen var jag med Tom, mysigt mysigt... Sen åkte jag iväg till min morbror på julbord, kom nyss hem! jag kom tvåa på tipspromenaden! wiihoo, så jag vann choklad på det och när vi bytte julklappar så fick jag också choklad så nu jävlar ska jag äta choklad! haha. Mamma kom dock etta vilket var lite pinsamt, att hon slog mig liksom......... 
Det jobbiga är att jag har så sjukt ont i huvet, brukar inte ha det ju! åhhh. så nu ska jag bara se på paradise sen ska jag sova! godnatt med er gullisar.

onsdag morgon!

oj, är det redan onsdag??? shit vad veckorna går fort! Igår tränade jag och jag sprang väldigt snabbt, eller det sa björn i alla fall och jag var helt svimfärdig, så jag måste ha sprungit snabbare än vanligt i alla fall! haha. 
Nu ska jag göra lite frukost och sedan äta det till julkalendern! PUSS

måndag

tjenare! nu är det inte mycket kvar i skolan, gjorde teknik provet och skrev klart so:n idag, så nu är jag av med dom två sakerna. Nu är det bara engelska recensionen kvar tror jag! Sen blir det chill fram till jul. Idag har jag en väldigt slapp dag, ingen träning och inge plugg. Skönt men känner mig lite rastlös. Var med i tidningen idag, YEAH. (dalademokraten, angående tävlingen i helgen) nu ska jag nog fortsätta att göra ingenting ;)
haha, bild från tidingen. Hanna, madde och lilla jag ;) (vi står på pallen, därför ser madde så lång ut)

jobb

HEJ! gick upp vid 7 idag... Jag ska jobba, men inte på kuckelikana utan på bondegatan och sälja ljus med pappa :) Hoppas det kommer lite folk, annars blir det så tråkigt. Igår hade jag en mysig kväll... Jag kan fortfarande inte smäla mina två pers igår, haha. Och så pillar jag på mina nya spikskor hela tiden, jag vill bara tävla igen så jag får använda dom!!! Ha en fin söndag :D

TVÅ

Det gick fan skit bra på tävlingen!! Jag persade (slog mitt rekord) med 20 cm på staven, 2.80! wiihooo. På 60m slog jag mitt rekord också men jag vet inte med hur mycket men jag sprang i alla fall på 8.40 som snabbast :D kom 4:a i finalen, surt bara att jag inte kom trea, det var så nära. menmen. Och så fick jag nya spikskor av mamma, och dom är underbara, jag ÄLSKAR dom! haha. Och sen kom petter och kollade på finalen också, det var roligt :) får se vad jag hittar på att göra ikväll :) 

nu: tävling

Nu ska jag snart åka iväg på tävling! jag är sååååååååååååååå nervös. Det pirrar i min rumpa. haha! 
Igår hade jag väldigt kul också! Dock fick jag rivsår av den där jävla kartongen så den flög av efter typ 1 match, haha! men nu måste jag kila hejdå!

svar

Anonym om kantiga:
Vad fasen!!! ni härmar ju KOMANBARA!!

sv: JA! det gjorde vi! ;)

kantiga

Tjenare! Jag har pluggat massa Tyska och fixat mina "kläder" tills imorn då det är nattcup! (det är en innebandy cup som skolan fixar imorn kväll!) Det kommer bli sååå kul. hahahaha

11.41

Hej sötisar! Jag sitter i skolan ock skriver Svenska. Det gick bra att ta spruta igår men det gjorde fan rätt ont. Jag har värsta ont idag :O shit shit. Ikväll är det i alla fall stav-träning. Då ska jag köra med ribba och om det inte går bra, då vet jag inte vad jag tar mig till! Nu ska jag väll fortsätta att skriva. PUSSISAR

monday morning

hej kära människor. träningen igår gick helt okej, jag sprang väldigt fort men jag sträckte mig på sista loppet så det blev inga stavhopp för mig, bara styrka :( men det som är bra är att sträckningen är bättre idag! :D tur att jag vilade.... Nu ska jag borsta gaddarna och blåsa håret. Idag ska min klass på teater typ hela dagen och sen ska jag ta spruta inför gambia! inte så nice

RSS 2.0